Pays de Loire
 
Frankrijk
 
Maak uw keuze
 

Pays de Loire - Maine-et-Loire

Booking.com

 

Vakantiehuis - Longué-Jumelles

Ruime, voormalige boerenschuur, waar bij de verbouwing het originele karakter in de vorm van houten balken goed bewaard is gebleven. De vakantiewoning staat op het ca.1000 m2 grote terrein van de eigenaar. U heeft de beschikking over een eigen deel van het terrein dat als terras dient, het zwembad deelt u met de eigenaar en gasten van de chambre d'hôte. Het huis is landelijk gelegen op ca.2 km van het dorpje Jumelles, dat ten noorden van de aan de rivier de Loire gelegen stad Saumur ligt. In de omgeving kunt u mooie wandel- en fietstochten maken (de eigenaar verhuurt fietsen).

Jumelles vormt een uitstekend vertrekpunt voor het verkennen van deze prachtige streek met z'n vele kastelen en abdijen (Saumur, Chinon, Baugé, Fontevraud) en ook de bezienswaardige stad Angers is beslist een bezoek waard. Op 8 km is een recreatiemeer, voor kinderen zijn het ''Parcours Aventure'' in Brion en het attractiepark ''Terra Botanica'' bij Angers mooie uitdagingen en golfers kunnen terecht op de schitterende 18-holes baan bij Baugé (15 km). In het dorp is een bar annex kruidenier. Alle boodschappen kunt u verder doen op 7 km in Longué.

Meer Foto's Bezoek website

Vakantiehuis in Loire in Gennes

Geheel vrijstaand vakantiehuis in Gennes aan de Loire. Het smaakvol gerestaureerde huis met omheinde tuin en zonnig terras ligt aan de rand van het dorp. De eigenaar heeft zowel aan de restauratie als aan de inrichting veel aandacht besteed. Op de begane grond is een gezellige eetkamer /keuken met directe toegang tot het terras. Vanuit de woonkamer op de etage kijkt u prachtig uit over het dorp en het glooiende landschap.

Binnen een straal van 400 m zijn alle voorzieningen (bakker, kruidenier, restaurant etc.), u hoeft de auto dus niet te pakken om 's morgens een stokbroodje of verse croissants te halen. De rivier de Loire stroomt op 700 m. In de zomer is er kanoverhuur en ook het gemeentelijk zwembad is in de zomermaanden geopend. In de omgeving van het vakantiehuis zijn prima wandel- en fietsmogelijkheden, er zijn talrijke gemarkeerde routes en langs de Loire loopt een fietspad. Er valt veel te zien en te bezoeken in deze afwisselende streek.

U kunt uitstapjes maken naar bezienswaardige steden als Angers en Saumur en in het Parc Naturel Régional Loire-Anjou-Touraine liggen tientallen indrukwekkende kastelen zoals die van Brissac, Baugé, Chinon, Ussé en Azay-le-Rideau. Er zijn verder interessante musea en in deze wijnstreek kunt u in de caves overal de bekende Anjou wijnen proeven en kopen. In Doué-la-Fontaine (17 km) is een gerenommeerd dierenpark, zeker met kinderen een aanbevolen uitstapje. Bij Saumur en Angers zijn golfbanen

Meer Foto's Bezoek website