Abdij Saint Benoît En Calcat - Tarn

Booking.com


Ontdek de schoonheid en sereniteit van de abdij van Saint Benoît d’en Calcat


De abdij van Saint Benoît d'en Calcat, gelegen in het departement Tarn in Frankrijk, is een plek doordrenkt van spiritualiteit en rust. Deze benedictijnenabdij, opgericht in 1890, biedt bezoekers een rustig toevluchtsoord in een prachtige omgeving.


Abdij Saint Benoît En Calcat - Tarn - Last Minute Hotels


Een rijk en boeiend verhaal


De abdij van Saint Benoît d'en Calcat werd gesticht door een groep benedictijnse monniken van de abdij van Ligugé, vlakbij Poitiers. Deze monniken kozen ervoor om zich in de Tarn te vestigen op zoek naar een eenvoudiger kloosterleven dicht bij de natuur.


Sindsdien bloeit de abdij op als spiritueel en cultureel centrum. Het heeft moeilijke tijden doorgemaakt, vooral tijdens de wereldoorlogen, maar is erin geslaagd zijn erfgoed en zijn spirituele roeping te behouden.


Indrukwekkende architectuur


De abdij van Saint Benoît d'en Calcat is een opmerkelijk voorbeeld van monastieke architectuur. De gebouwen zijn opgetrokken uit lokale steen en passen harmonieus in het omringende landschap. De eenvoud en soberheid van de architectuur weerspiegelen het contemplatieve leven van de monniken die er verblijven.


De abdijkerk is een juweel van de abdij. Met zijn kleurrijke glas-in-loodramen en grote bogen wekt het rust en bewondering op. Bezoekers kunnen ook de vredige tuinen en kloosters verkennen, die momenten van contemplatie en rust bieden.


Abdij Saint Benoît En Calcat - Tarn - Last Minute Hotels


Een levendig kloosterleven


De abdij van Saint Benoît d'en Calcat is vooral een klooster waar benedictijnse monniken wonen. Deze monniken kozen ervoor hun leven te wijden aan gebed, studie en handenarbeid. Ze volgen de regel van Sint-Benedictus, die pleit voor een evenwicht tussen gebed en werk.


Bezoekers hebben de mogelijkheid religieuze diensten bij te wonen en een gebedsmoment met de monniken te delen. Het is een unieke kans om het kloosterleven te ontdekken en de vrede te voelen die uitgaat van deze heilige plaatsen.


Een vredig pensioen


De abdij van Saint Benoît d'en Calcat biedt ook de mogelijkheid om deel te nemen aan spirituele retraites. Of het nu voor een dag, een weekend of langer is, bezoekers kunnen zich terugtrekken uit de buitenwereld en nieuwe energie opdoen in de rust van de abdij.


Retraites omvatten tijden van gebed, meditatie en persoonlijke reflectie. Monniken zijn ook beschikbaar voor bijeenkomsten en spirituele uitwisselingen. Het is een unieke ervaring om je te heroriënteren en innerlijke rust te vinden.


Abdij Saint Benoît En Calcat - Tarn - Last Minute Hotels


Een inspirerende plek voor iedereen


Of u nu een gelovige bent of gewoon op zoek bent naar rust en sereniteit, de abdij van Saint Benoît d'en Calcat is een plek die u niet mag missen. Omringd door een prachtig landschap, biedt deze abdij een ware ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven.


Een bezoek aan de abdij van Saint Benoît d'en Calcat betekent dat u uzelf de kans geeft om de schoonheid van de monastieke architectuur te ontdekken, u te verdiepen in spiritualiteit en te genieten van momenten van rust en reflectie.


Mis deze kans niet om nieuwe energie op te doen en contact te maken met je innerlijke zelf op deze prachtige en inspirerende plek in Tarn, Frankrijk.


Boek vandaag nog een last minute vakantie in een B&B, hotel, vakantiehuis of villa via onderstaande kaart voor een onvergetelijke vakantie.

Booking.com

Abdij Saint Benoît En Calcat - Tarn - Last Minute Hotels

 

 

 

Last Minute Vakantie Last Minute All Inclusive Travel Deals Spanjevandaag Last minute Vakantiehuis Gastenkamers Bed en Breakfast Gastenkamers in Portugal Last minute vakantie Vakantie Portugal Vakantie Frankrijk Algarve Portugal Sitemap