Basse Normandie
 
Maak uw keuze
 

Last Minute Hotel Vakantie - Bayeux - Calvados

Basse-Normandie

 

 

 

  

 

Bayeux bekend voor zijn wandkleed

Bayeux is een Franse stad in het departement Calvados in de regio Basse-Normandie. Bayeux is vooral bekend om het Tapijt van Bayeux, ook bekend als het Wandkleed van Bayeux. Het wandkleed verbeeldt het verhaal van de invasie in Engeland door Willem de Veroveraar en de daaropvolgende veldslag bij Hastings. Het wandkleed is zeventig meter lang en vijftig centimeter hoog. Eigenlijk is het geen wandkleed, maar een borduurwerk. Volgens de overlevering heeft koningin Mathilde, bijgestaan door haar hofdames, het kleed geborduurd, maar waarschijnlijk is het in Engeland gemaakt, ongeveer twintig tot dertig jaar na de gebeurtenissen waar het over vertelt. Het wandkleed is te bezichtigen in het Centre Guillaume le Conquérant in Bayeux en is waarschijnlijk het grootste in Frankrijk. Bezoek alvast ook de oude binnestad en geniet van de prachtige voorgevels van de gildenhuizen.

Last Minute Hotel Vakantie - Bayeux - Calvados

Last Minute Hotel Vakantie - Bayeux - Calvados

 

Last Minute Hotel Vakantie

 

Last Minute Hotel Vakantie

 

 

 

 

 

Bij het boeken van een last-minute verblijf bij Belgen kunnen gasten oprechte gastvrijheid en een gezellige sfeer verwachten. Belgen staan bekend om hun liefde voor lekker eten en goede gesprekken, dus bereid je voor op heerlijke maaltijden en boeiende discussies.

Tijdens een last-minute verblijf bij Nederlanders kunnen gasten een overzichtelijke en gestructureerde omgeving verwachten. Nederlanders waarderen stiptheid en efficiëntie, dus wees voorbereid op een zorgvuldig gepland reisschema tijdens uw verblijf. Een vakantie verblijf bij Belgen of Nederlanders is meestal in een Bed en Breakfast, b&b of Vakantiehuis. Deze vakantiehuizen en B&B 's zijn meetal voorzien van een zwembad. Bij het reserveren van een vakantie in een B&B is ook het ontbijt inbegrepen. Kortom, keuze genoeg tussen een vakantiehuis , villa , bed en breakfast , b&b , familie hotel.Logeren bij belgen - logeren bij nederlanders - Last Minute Vakanties

SitemapLast Minute VakantieLast Minute HotelsLast Minutes