Last Minute Centro Historico de Guimaraes


Booking.com

Last Minute Vakantie - Centro Historico de Guimaraes


Gelegen in de charmante regio Noord-Portugal ligt het Centro Historico de Guimaraes, een boeiende bestemming die bezoekers onderdompelt in de rijke geschiedenis en cultuur van het gebied. Met zijn geplaveide straten, middeleeuwse architectuur en een levendige sfeer biedt deze UNESCO-werelderfgoedlocatie een reis terug in de tijd. In dit artikel zullen we ons verdiepen in de wonderen van Centro Historico de Guimaraes en ontdekken waarom het een bestemming is die zowel liefhebbers van geschiedenis als reizigers moet bezoeken.


Een wandeling door de geschiedenis


De wortels traceren: 


oorsprong van Guimaraes


Om Centro Historico de Guimaraes echt te kunnen waarderen, moet je de oorsprong ervan begrijpen. Guimaraes wordt vaak de 'geboorteplaats van Portugal' genoemd en heeft een grote historische betekenis als de geboorteplaats van Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal. Dit kleine stadje was getuige van de vorming van Portugal als natie, waardoor het een geliefde plek werd voor de lokale bevolking en liefhebbers van geschiedenis.


Last Minute Vakantie - Centro Historico de Guimaraes


Architectonische wonderen: 


onthulling van het verleden


Terwijl je door de betoverende straten van Centro Historico de Guimaraes dwaalt, kom je talloze architectonische wonderen tegen die het rijke verleden van de stad laten zien. Het imposante kasteel van Guimaraes, gebouwd in de 10e eeuw, staat trots bovenop een heuvel en biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving. Stap binnen in dit middeleeuwse fort en stel je de levens voor van de nobele heersers die ooit binnen de muren woonden.


Ga verder de stad in en je vindt het iconische Paleis van de Hertogen van Braganza. Dit grootse paleis, met zijn ingewikkelde ontwerp en goed bewaard gebleven interieur, biedt een kijkje in de weelderige levensstijl van de Portugese adel. Terwijl je de kamers en tuinen van het paleis verkent, word je teruggevoerd naar vervlogen tijden.


Charmante straten en pleinen: 


culturele sfeer omarmen


De straten en pleinen van Centro Historico de Guimaraes pulseren met een onweerstaanbare charme. Rua de Santa Maria, de hoofdstraat van het historische centrum, is bezaaid met pittoreske gebouwen versierd met traditionele Portugese tegels. Terwijl u door deze levendige straat loopt, wordt u verleid door de geur van lokale delicatessen die uit de gezellige cafés en restaurants komen.


Begeef je naar Largo da Oliveira, een prachtig plein dat wordt gedomineerd door de Igreja de Nossa Senhora da Oliveira, een prachtige kerk met een torenhoge klokkentoren. Ga op een van de banken op het plein zitten, geniet van de sfeer en geniet van de schoonheid van de omliggende middeleeuwse architectuur.


Last Minute Vakantie - Centro Historico de Guimaraes


Culturele ervaringen


Musea: een glimp van het verleden


Om dieper in de geschiedenis en het erfgoed van Guimaraes te duiken, kun je de verschillende musea in de stad bezoeken. Het Alberto Sampaio Museum herbergt een indrukwekkende collectie religieuze kunst en kunstvoorwerpen, die de artistieke bekwaamheid van de regio door de eeuwen heen tentoonstellen. In het Archeologisch Museum Martins Sarmento kun je de archeologische overblijfselen van de stad verkennen en meer te weten komen over de oude beschavingen die ooit in het gebied bloeiden.


Festivals en evenementen:

 

traditie vieren


Guimaraes staat bekend om zijn levendige festivals en evenementen die lokale tradities en gebruiken vieren. De Festas Gualterianas, gehouden ter ere van Sint Gualter, is een levendig evenement met optochten, muziek en traditionele kostuums. Tijdens de Festas Nicolinas komt de stad tot leven met vreugdevolle feesten, waaronder concerten, straatoptredens en gastronomische hoogstandjes. Door jezelf onder te dompelen in deze festivals, kun je de ware geest van Guimaraes en zijn hartelijke inwoners ervaren.


Centro Historico de Guimaraes in Noord-Portugal is een boeiende bestemming die geschiedenis, cultuur en charme combineert. Van de middeleeuwse architectuur tot de levendige straten en culturele ervaringen: deze UNESCO-werelderfgoedlocatie biedt een werkelijk meeslepende reis door de tijd. Of u nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een unieke reiservaring, een bezoek aan Guimaraes zal zeker een onuitwisbare stempel op uw herinneringen drukken. Dus pak je koffers, ontdek de wonderen van Guimaraes en creëer onvergetelijke momenten in dit culturele juweeltje van Noord-Portugal.Boek vandaag nog een last minute vakantie in een hotel, gite, bed en breakfast of vakantiehuis via onderstaande kaart, voor een onvergetelijke vakantie.

Booking.com

Last Minute Vakantie - Centro Historico de Guimaraes

 

Last Minute Vakantie - Centro Historico de Guimaraes

 

Last Minute Vakantie - Centro Historico de Guimaraes

 

 

 

 

 

 

Bij het boeken van een last-minute verblijf bij Belgen kunnen gasten oprechte gastvrijheid en een gezellige sfeer verwachten. Belgen staan bekend om hun liefde voor lekker eten en goede gesprekken, dus bereid je voor op heerlijke maaltijden en boeiende discussies.

Tijdens een last-minute verblijf bij Nederlanders kunnen gasten een overzichtelijke en gestructureerde omgeving verwachten. Nederlanders waarderen stiptheid en efficiëntie, dus wees voorbereid op een zorgvuldig gepland reisschema tijdens uw verblijf. Een vakantie verblijf bij Belgen of Nederlanders is meestal in een Bed en Breakfast, b&b of Vakantiehuis. Deze vakantiehuizen en B&B 's zijn meetal voorzien van een zwembad. Bij het reserveren van een vakantie in een B&B is ook het ontbijt inbegrepen. Kortom, keuze genoeg tussen een vakantiehuis , villa , bed en breakfast , b&b , familie hotel.Logeren bij belgen - logeren bij nederlanders - Last Minute Vakanties

SitemapLast Minute VakantieLast Minute HotelsLast Minutes