Languedoc-Rouss
 
Frankrijk
 

Last Minute Vakantie Collioure

Pyrénées Orientales

 

 

 

 

Collioure

Collioure is een schilderachtig plaatsje aan de Côte Vermeille aan de Middellandse Zee in het Franse kanton La Côte Vermeille dat behoort tot het departement Pyrénées-Orientales (regio Languedoc-Roussillon). In de Middeleeuwen was Collioure een belangrijke havenstad. Het viel onder het koninkrijk Mallorca. Het heeft een middeleeuws fort, een kerkje uit de 15e eeuw en een klein haventje met veel authentieke vissersbootjes, de "Barcas Catalanes". Er wonen en exposeren veel kunstschilders. De haven heeft een unieke architectuur en heeft zijn oude tradities weten te bewaren. Collioure kent een mild klimaat in de winter en zeer lange zomers ideaal voor een vakantie in Frankrijk. Je kunt er heerlijk zwemmen en zonnebaden op de stranden. Het zomerkasteel, in het midden van Collioure, van de koningen van Mallorca, dat kan bezocht worden, wat zeker de moeite loont, overheerst dit dorpje volledige. In de middeleeuwen was Collioure een bloeiende havenstad. De mooie natuurlijke baai diende perfect als haven. Collioure behoort ook tot het wijngebied van de AOC Collioure Banyuls Languedoc-Roussillon). Cellier La Dominicain, gelegen in een oud klooster aan de rand van het dorp, nodigt uit tot een bezoek. Rondom de baai kan je op de steile hellingen de vele wijngaarden goed zien liggen.

( Last Minute Vakantie Collioure - Hotels )

( Last Minute Vakantie Collioure - Hotels )

 

( Last Minute Vakantie Collioure - Hotels )

( Last Minute Vakantie Collioure - Hotels )

De Franse wijnen

Het Frans Ontbijt

 

 

 

 

 

Bij het boeken van een last-minute verblijf bij Belgen kunnen gasten oprechte gastvrijheid en een gezellige sfeer verwachten. Belgen staan bekend om hun liefde voor lekker eten en goede gesprekken, dus bereid je voor op heerlijke maaltijden en boeiende discussies.

Tijdens een last-minute verblijf bij Nederlanders kunnen gasten een overzichtelijke en gestructureerde omgeving verwachten. Nederlanders waarderen stiptheid en efficiëntie, dus wees voorbereid op een zorgvuldig gepland reisschema tijdens uw verblijf. Een vakantie verblijf bij Belgen of Nederlanders is meestal in een Bed en Breakfast, b&b of Vakantiehuis. Deze vakantiehuizen en B&B 's zijn meetal voorzien van een zwembad. Bij het reserveren van een vakantie in een B&B is ook het ontbijt inbegrepen. Kortom, keuze genoeg tussen een vakantiehuis , villa , bed en breakfast , b&b , familie hotel.Logeren bij belgen - logeren bij nederlanders - Last Minute Vakanties

SitemapLast Minute VakantieLast Minute HotelsLast Minutes