Midi Pyrénées
 
Frankrijk
 

Last Minute Vakantie Conques

Hotels Aveyron

 

 

 

 

Conques Aveyron

Conques is een dorp en gemeente in het departement Aveyron in Frankrijk. Het behoort tot de mooiste plaatsjes van Frankrijk. Het dorp is bekend als etappeplaats op de route naar Santiago de Compostela. Veel kerkschatten zijn behouden gebleven, onder meer doordat de bewoners van Conques de waardevolle stukken verborgen hielden in hun huizen gedurende de Franse Revolutie. Hoewel ook Conques door de godsdienstoorlogen getroffen werd, bleef het door zijn ligging verschoond van grote plunderingen. Zodoende zijn de schatten van de kerk behouden gebleven. Ze vormen een van de mooiste verzamelingen van Franse edelsmeedkunst tussen de 9de en de 16de eeuw. Het beroemdste meesterwerk is het beeld van de Heilige Foy, die als twaalfjarige de martelaarsdood stierf. Het beeld van dit meisje is waarschijnlijk in de 10de eeuw in de kloosterwerkplaats van Conques ontstaan. Het is uit hout gesneden en bedekt met bladgoud waarin edelstenen, parels en emaillewerk zijn aangebracht. Op een troon zit de jonge heilige, de voeten rustend op een voetenbankje, de handen uitgestrekt. In haar borst zit een reliekschrijn verborgen. Conque bezit ook de grootste goudschat van Frankrijk, beslist een bezoekje waard tijdens een verblijf in een chambres d'hote of gite in de Midi Pyrénées.!

( Last Minute Vakantie Conques - Hotels Aveyron )

( Last Minute Vakantie Conques - Hotels Aveyron )

 

( Last Minute Vakantie Conques - Hotels Aveyron )

( Last Minute Vakantie Conques - Hotels Aveyron )

 

 

 

 

 

Bij het boeken van een last-minute verblijf bij Belgen kunnen gasten oprechte gastvrijheid en een gezellige sfeer verwachten. Belgen staan bekend om hun liefde voor lekker eten en goede gesprekken, dus bereid je voor op heerlijke maaltijden en boeiende discussies.

Tijdens een last-minute verblijf bij Nederlanders kunnen gasten een overzichtelijke en gestructureerde omgeving verwachten. Nederlanders waarderen stiptheid en efficiëntie, dus wees voorbereid op een zorgvuldig gepland reisschema tijdens uw verblijf. Een vakantie verblijf bij Belgen of Nederlanders is meestal in een Bed en Breakfast, b&b of Vakantiehuis. Deze vakantiehuizen en B&B 's zijn meetal voorzien van een zwembad. Bij het reserveren van een vakantie in een B&B is ook het ontbijt inbegrepen. Kortom, keuze genoeg tussen een vakantiehuis , villa , bed en breakfast , b&b , familie hotel.Logeren bij belgen - logeren bij nederlanders - Last Minute Vakanties

SitemapLast Minute VakantieLast Minute HotelsLast Minutes