Languedoc-Rouss
 
Frankrijk
 

Languedoc - Roussillon - Pyrénées-Orientales

Booking.com

 

Le Mimosa

Montauriol is gelegen in de Oostelijke Pyreneeën (Perpignan) en ligt aan de voet van het massief van de Canigou (top = 2784m), op 25 km van de middellandse zee (Argeles, St Cyprien, Collioure) en dicht bij de Spaanse grens (Costa Brava, Figueras, Barcelona,...). De Aspres (mediteraan klimaat, met meer dan 300 zonnedagen per jaar) is het ideale vertrekpunt om de bergen in te trekken, oude dorpjes te bezoeken of door kleine steden te slenteren, wijnhuizen te bezoeken, wandeltochten te beginnen, (grote) fietstochten te maken, te mountenbiken, paardrijden, ezeltochten ... Enkele rondliggende dorpen hebben tevens leuke toeristische markten. Voor kunst en cultuur hoef je niet ver te gaan : forten en kastelen, abdijen en musea zijn talrijk aanwezig. Zelfs de katharenstreek en Andorra liggen niet zo ver af.

Op onze website www.sud66.com vind je alvast meer informatie. Onze gasten hebben de keuze om te kiezen voor de formule van de chambres dhotes of om een gite (vakantiehuis/appartement) te huren. De gite(s) hebben een volledige keuken met eethoek ter beschikking. De chambres dhotes hebben tevens een aparte zaal met eet en zitruimte. Het zwembad met ligzetels, tafeltennis, petanque, gezellige hoekjes met parasols, (overdekte) terassen, tijdens de zomermaanden zijn er elke week wel festiviteiten in het dorp, (schaduwrijke) parkingplaatsen binnen het domein, ... alles op enkele 200 meter van het 'dorpscentrum', een dorpje met amper een paar honderd inwoners.

Chemin de Coumerme - F 66 300 Montauriol (Perpignan)

Bezoek website

Le Domaine de Coussères

Het domein is gelegen in het zuidfranse departement Pyrénées-Orientales, in een prachtige en rustige omgeving. Het oude occitaans landhuis torent uit boven een landschap van rotsmassieven, beboste hellingen en wijngaarden. Naast een unieke belevenis van genieten midden dit wondere natuurschoon krijgt uw vakantie een cultureel-historische meerwaarde door de nabijheid van ondermeer de Gorges de Galamus, de site van de prehistorische Homme de Tautavel en verschillende "Châteaux Cathares". Wanneer u na een boeiende dag nog wat nageniet van het zwembad, de boulodrome, of lekker nikst op één van de terrassen, wordt u aan tafel geroepen door de gastvrouw voor een heerlijke maaltijd, opgediend met goede streekwijnen.

DOMAINE DE COUSSERES - M et Mme MAES - 66220 Prugnanes

Bezoek website