Maak uw keuze
 
Maak uw keuze
 

Gruissan - Languedoc - Roussillon

Logeren bij belgen in een 'Bed and Breakfast'

 

 

In het oude visserdorp van zoutzieders staan de huizen dicht aaneen in cirkels rond de oude ruïne van de Tour Barberousse, die boven alles uitsteekt. Eind juni vieren de vissers nog altijd het feest van hun beschermheilige Petrus.

 

De moderne badplaats Gruissan ontwikkelde zich na de opening van een vaargeul die het binnenland met de zee verbindt. Gruissan ligt op enige afstand van de zee, te midden van mooie lagunen, en lijkt de zee definitief de rug te hebben toegekeerd. Toch was het vroeger een vrij belangrijke haven, vanwaar de boten vertrokken om ter hoogte van Spanje en Algerije te gaan vissen.

 

Kleine gebouwen rond het Bassin d'honneur van de nieuwe jachthaven vormen de kern van het nieuwe dorp. Karakteristiek zijn de okerkleurige pleisterkalk en de daken die verschillende, halfronde nokken hebben.

 

Gruissan-Plage heeft een interessante wijk met paalwoningen omdat overstromingen bij springtij altijd mogelijk zijn. De badplaats is niet alleen aantrekkelijk vanwege de nabijheid van de zee, maar ook de wandelmogelijkheden in het Massif de la Clape, een van de minder bekende mooie plekjes in de Languedoc.