Guimar„es-kasteel - Iconische fort


Booking.com


Het kasteel van Guimarães, gelegen in Noord-Portugal, is een bewijs van de rijke geschiedenis en architectonische wonderen van de regio. Dit ontzagwekkende fort heeft de tand des tijds doorstaan en fascineert bezoekers met zijn grandeur en intrigerende verleden. In dit artikel gaan we dieper in op de intrigerende geschiedenis, architectonische wonderen en must-see hoogtepunten van het kasteel van Guimarães.


Een kort overzicht van de geschiedenis van het kasteel van Guimarães


Het kasteel van Guimarães, in het Portugees ook wel bekend als Castelo de Guimarães, heeft een enorme historische betekenis als geboorteplaats van Portugal. Het was hier in de 12e eeuw dat Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal, werd geboren. Dit feit alleen al maakt het kasteel een must-visit bestemming voor liefhebbers van geschiedenis.


Het kasteel van Guimarães, oorspronkelijk gebouwd in de 10e eeuw als een strategisch militair fort, speelde tijdens de middeleeuwen een cruciale rol bij de verdediging van de regio tegen verschillende invasies. Door de geschiedenis heen heeft het kasteel verschillende renovaties en uitbreidingen ondergaan, waardoor het is getransformeerd in het opmerkelijke bouwwerk dat we vandaag de dag zien.Architectonische wonderen: het verkennen van het kasteel van Guimarães


1. De Toren van Hulde


De Toren van Hommage, het meest opvallende kenmerk van het kasteel van Guimarães, steekt trots uit boven het omringende landschap. Deze enorme toren biedt een adembenemend panoramisch uitzicht op Guimarães en de schilderachtige omgeving. Als u de oude stenen treden beklimt, is het alsof u een stap terug in de tijd doet, terwijl u zich onderdompelt in de rijke geschiedenis van het kasteel.


2. Het paleis van de hertogen van Braganza


Binnen het kasteelterrein kunnen bezoekers ook het Paleis van de Hertogen van Braganza verkennen. Dit prachtige paleis, gebouwd in de 15e eeuw, toont een mix van gotische en manuelijnse bouwstijlen. Stap binnen en bewonder de ingewikkelde details van het interieur van het paleis, versierd met sierlijke plafonds en prachtige wandtapijten.


3. De kasteelmuren en kantelen


Terwijl u door het kasteel van Guimarães dwaalt, vergeet niet de goed bewaarde kasteelmuren en kantelen te bewonderen. Deze vestingwerken dienden ooit als de eerste verdedigingslinie van het kasteel en bieden een fascinerende inkijk in de middeleeuwse militaire architectuur. Neem de tijd om de verschillende hoeken en gaten te verkennen en stel je de vroegere glorie van het kasteel voor.Must-see hoogtepunten in en rond het kasteel van Guimarães


1. Het historische stadscentrum


Nadat u het kasteel heeft verkend, kunt u een wandeling maken door het historische stadscentrum van Guimarães. Dit UNESCO-werelderfgoed staat vol met goed bewaarde middeleeuwse gebouwen en charmante geplaveide straatjes. Dompel jezelf onder in de rijke cultuur en levendige sfeer terwijl je de verschillende winkels, cafés en musea verkent.


2. De kerk van São Miguel do Castelo


De kerk van São Miguel do Castelo, gelegen naast het kasteel van Guimarães, is een ander juweeltje dat u niet mag missen. Deze Romaanse kerk dateert uit de 13e eeuw en beschikt over ingewikkelde stenen beelden en prachtige glas-in-loodramen. Stap binnen en verwonder je over de spirituele rust die deze heilige plek omhult.


3. Het paleis van de hertogen van Braganza


Zoals eerder vermeld is het Paleis van de Hertogen van Braganza niet alleen een architectonisch wonder binnen het kasteel van Guimarães, maar ook een hoogtepunt op zichzelf dat je gezien moet hebben. Verken de weelderige kamers van het paleis, leer meer over de hertogen die het ooit hun thuis noemden en krijg meer inzicht in de fascinerende geschiedenis van Portugal.Conclusie


Het kasteel van Guimarães is met zijn rijke geschiedenis, architectonische wonderen en boeiende omgeving ongetwijfeld een topattractie in Noord-Portugal. Dompel jezelf onder in het verleden van het kasteel, beklim de torens en bewonder de grootsheid ervan. Terwijl je het kasteel van Guimarães en zijn omgeving verkent, zul je een diepere waardering krijgen voor de rol die het speelde in het vormgeven van de geschiedenis van Portugal. Plan dus vandaag nog uw bezoek en laat het kasteel van Guimarães u meenemen naar een vervlogen tijdperk vol ridders, koningen en middeleeuwse wonderen.

Booking.com

 

 

 

Last Minute Vakantie Last Minute All Inclusive Travel Deals Spanjevandaag Last minute Vakantiehuis Gastenkamers Bed en Breakfast Gastenkamers in Portugal Last minute vakantie Vakantie Portugal Vakantie Frankrijk Algarve Portugal Sitemap