Parco Nazionale dell'Asinara - Lastminutes


Booking.com


Sardinië, bekend om zijn prachtige stranden en kristalheldere water, is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar een stukje paradijs. Genesteld in het noordwestelijke deel van het eiland ligt echter een verborgen juweeltje dat vaak onopgemerkt blijft: Parco Nazionale dell'Asinara. In dit artikel gaan we dieper in op de fascinerende schoonheid en rijke biodiversiteit van dit nationale park.


Een korte geschiedenis


Parc Nazionale dell'Asinara fungeerde oorspronkelijk als gevangeniseiland en heeft een fascinerende geschiedenis. Het eiland was de thuisbasis van verschillende criminele instellingen, waaronder een zwaarbeveiligde faciliteit voor gevaarlijke overtreders. In 1997 werd het echter omgevormd tot een nationaal park, waarbij de natuurlijke pracht behouden bleef en een toevluchtsoord werd voor unieke flora en fauna.Flora en Fauna


  1. Divers ecosysteem: Parco Nazionale dell'Asinara beschikt over een opmerkelijke diversiteit aan ecosystemen, variërend van mediterraan kreupelhout en kustduinen tot dichte bossen. Deze variatie in habitats biedt een toevluchtsoord voor een breed scala aan planten- en diersoorten.

  2. Bedreigde dieren in het wild: Het park herbergt verschillende bedreigde diersoorten, waaronder de albino-ezel, in het Italiaans bekend als de "asinello bianco", waaraan het eiland zijn naam ontleent. Andere opmerkelijke bewoners zijn de moeflon, een wilde schapensoort, en het Corsicaanse edelhert. Vogelaars zullen ook blij zijn met de aanwezigheid van zeldzame vogelsoorten, zoals de Eleonora's valk en de Audouins meeuw.

  3. Zeewonderen: De omliggende wateren van Parco Nazionale dell'Asinara zijn een schatkamer van mariene biodiversiteit. Het zeereservaat herbergt talloze soorten vissen, dolfijnen en zelfs mediterrane monniksrobben. Snorkelaars en duikers zullen gefascineerd zijn door de levendige onderwaterwereld die onder de oppervlakte ligt.Activiteiten voor natuurliefhebbers


  1. Wandelen en Trekking: Parco Nazionale dell'Asinara biedt een groot aantal wandel- en trekkingpaden, geschikt voor alle fitnessniveaus. Deze paden slingeren door schilderachtige landschappen en bieden een adembenemend uitzicht op het eiland en de omliggende turquoise wateren.

  2. Wildlife spotten: Natuurliefhebbers krijgen de kans om de unieke fauna van het park van dichtbij te observeren. Er zijn rondleidingen beschikbaar, zodat bezoekers meer te weten kunnen komen over het ecosysteem van het park en de inspanningen die zijn geleverd om de bewoners te behouden.

  3. Boottochten: Het verkennen van de kustlijn van Parco Nazionale dell'Asinara per boot is een must. Wees getuige van de ruige kliffen, verborgen baaien en ongerepte stranden die de charme van het eiland bepalen. Houd speelse dolfijnen in de gaten en zie af en toe een majestueuze zeeschildpad.


Hoe er te komen


Om Parco Nazionale dell'Asinara te bereiken, kunt u een veerboot nemen vanuit de stad Stintino, gelegen aan de noordwestelijke kust van Sardinië. De tocht met de veerboot zelf is een belevenis, terwijl u over het glinsterende water van de Middellandse Zee vaart en in ongeveer 20 minuten op het eiland aankomt.Conclusie


Parco Nazionale dell'Asinara is een echt verborgen juweeltje op het betoverende eiland Sardinië. De ruige schoonheid, rijke geschiedenis en overvloedige biodiversiteit maken het een paradijs voor natuurliefhebbers. Of u nu de gevarieerde landschappen verkent, zeldzame dieren in het wild spot, of gewoon geniet van de rust van de stranden, dit nationale park laat gegarandeerd een blijvende indruk achter. Ga op een onvergetelijk avontuur en ontdek zelf de wonderen van Parco Nazionale dell'Asinara.


Boek vandaag nog een last minute vakantie in deze prachtige regio via onderstaande kaart.

Booking.com

 

 

 

 

 

 

Bij het boeken van een last-minute verblijf bij Belgen kunnen gasten oprechte gastvrijheid en een gezellige sfeer verwachten. Belgen staan bekend om hun liefde voor lekker eten en goede gesprekken, dus bereid je voor op heerlijke maaltijden en boeiende discussies.

Tijdens een last-minute verblijf bij Nederlanders kunnen gasten een overzichtelijke en gestructureerde omgeving verwachten. Nederlanders waarderen stiptheid en efficiëntie, dus wees voorbereid op een zorgvuldig gepland reisschema tijdens uw verblijf. Een vakantie verblijf bij Belgen of Nederlanders is meestal in een Bed en Breakfast, b&b of Vakantiehuis. Deze vakantiehuizen en B&B 's zijn meetal voorzien van een zwembad. Bij het reserveren van een vakantie in een B&B is ook het ontbijt inbegrepen. Kortom, keuze genoeg tussen een vakantiehuis , villa , bed en breakfast , b&b , familie hotel.Logeren bij belgen - logeren bij nederlanders - Last Minute Vakanties

SitemapLast Minute VakantieLast Minute HotelsLast Minutes