Vakantie Reims - B&B Hotels Reims

Waarheen ?

 

Champagne-Arden.
  •  

  • Ardennes
  • Aube
  • Haute Marne
  • Marne
 
Frankrijk
 
Maak uw keuze
 

Reims

Champagne - Marne

 

Reims

Reims is de thuisbasis van een paar van de bekendste grandes marques van de Champagne van Frankrijk, , die vooral rond de Basilique St-Rémi zijn gegroepeerd. De faam van de stad gaat echter verder terug, vanaf de 11de eeuw hebben de Franse koningen zich in de opvallende gotische Cathédrale Notre-Dame laten kronen. Om de karakteristieke belletje te verkrijgen, moet champagne een dubbele gisting ondergaan. De basiswijn, die van nogal zure druiven wordt gemaakt, gist bij een temperatuur van 20-22°C in roestvrije stalen tanks of eiken vaten. daarna wordt het bezinksel verwijderd en de wijn bij een lagere temperatuur opgeslagen. Vervolgens wordt hij afgestoken en vermengd met wijnen uit andere streken en jaren. Voor de 2e gisting wordt hij een jaar opgeslagen in koele kelders

 

 

Ontdek de charme van Reims, Frankrijk: uw ultieme vakantiebestemming


Onthulling van de schoonheid van Reims


Reims, gelegen in het hart van Frankrijk, is een pittoreske stad boordevol geschiedenis, cultuur en architectonische wonderen. Reims staat bekend om zijn prachtige kathedralen, levendige markten en champagne van wereldklasse en biedt een unieke mix van oud en nieuw.


Een levendige culinaire scène


Verwen uw smaakpapillen met de gastronomische geneugten die Reims te bieden heeft. Van de traditionele Franse keuken tot trendy cafés en restaurants met Michelinsterren: de stad is een paradijs voor fijnproevers. Mis de kans niet om te genieten van een glas voortreffelijke champagne op de plek waar deze wordt gemaakt.


Historische schatten wachten op u


Ga terug in de tijd terwijl je de historische schatten verkent die verspreid liggen over Reims. Bezoek de iconische kathedraal Notre-Dame de Reims, waar ooit Franse koningen werden gekroond. Dwaal door de charmante straatjes met vakwerkhuizen en dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis van deze betoverende stad.


Betoverende culturele ervaringen


Dompel jezelf onder in de levendige culturele scene van Reims door een bezoek te brengen aan de musea, kunstgalerijen en theaters. Woon een klassiek concert bij in het Opera House of verken de tentoonstellingen van hedendaagse kunst in de FRAC Champagne-Ardenne. Het culturele aanbod van de stad zal uw zintuigen zeker boeien.


Kom tot rust in natuurlijke pracht


Maak een ontspannen wandeling door de weelderige groene parken en tuinen die overal in de stad te vinden zijn, zoals het Parc de la Patte d'Oie of de Jardin de la Patte d'Oie. Adem de frisse lucht in, geniet van de serene omgeving en doe nieuwe energie op te midden van de pracht van de natuur.


Conclusie: een vakantie om nooit te vergeten


Kortom, een vakantie in Reims belooft een perfecte mix van geschiedenis, cultuur, gastronomie en natuurlijke schoonheid. Of u nu een geschiedenisliefhebber, een culinaire liefhebber, een cultuurliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar ontspanning, Reims heeft voor elk wat wils. Ga op reis naar deze charmante stad en creëer herinneringen die een leven lang meegaan.