Vakantie Riquewihr - Hotels Riquewihr

Waarheen ?

 

Elzas
  • Bas-Rhin
  • Haut Rhin
 
Frankrijk
 
Maak uw keuze
 

Riquewihr

Haut-Rhin

 

Riquewhir

Wijngaarden lopen tot aan de muren van Riquewihr, het mooiste dorpje langs de Route du Vin van de Elzas. De pragmatische wijnproducenten van Riquewihr planten rozen aan het eind van iedere rij wijnstokken, zowel vanwege het decoratieve effect als om parasieten in een vroeg stadium op te sporen. Het dorp was tot de revolutie eigendom van de graven van Württemberg en is rijk geworden door de wijnbouw, van Tokay en Pinot Gris tot Gewürz- traminer en Riesling. Riquewihr is een aaneen- schakeling van geplaveide stegen, balkons let geraniums, binnenhoven met galerijen, romantische dubbele stadswallen en wachttorens. Breng tijdens uw verblijf in de Elzas ook eens een bezoek aan "Château du Haut Koenigsbourg".

 

Vakantie Riquewihr | Hotels Riquewihr

 

 

 

Vakantie Riquewihr | Hotels Riquewihr

 

 

 

Vakantie Riquewihr | Hotels Riquewihr

 

 

Verken het betoverende dorp Riquewihr


Wat maakt Riquewihr tot een bestemming die u absoluut moet bezoeken?


Gelegen in het hart van de pittoreske regio Elzas in Frankrijk, valt Riquewihr op als een charmant dorp dat uit de pagina's van een sprookje lijkt te zijn voortgekomen. Met zijn geplaveide straten, vakwerkhuizen versierd met kleurrijke bloemen en een achtergrond van glooiende wijngaarden straalt Riquewihr een schilderachtige schoonheid uit die bezoekers van over de hele wereld boeit.


Een kijkje in de geschiedenis van Riquewihr


Volg de wortels van Riquewihr en ontdek een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. Dit goed bewaarde middeleeuwse dorp is getuige geweest van eeuwenlange veranderingen en heeft toch zijn tijdloze uitstraling behouden. Het biedt een kijkje in het verleden en omarmt het heden.


Een wandeling door de charme van Riquewihr


Maak een ontspannen wandeling door de smalle straatjes van Riquewihr en je waant je in vervlogen tijden. Elke hoek onthult een nieuw genot – of het nu een gezellig café is waar lokale delicatessen worden geserveerd, een boetiek met ambachtelijke ambachten of een eeuwenoude kerk doordrenkt van geschiedenis.


Geniet van de culinaire hoogstandjes van Riquewihr


Geen bezoek aan Riquewihr is compleet zonder te genieten van de culinaire schatten. Proef de wereldberoemde wijnen uit de regio, verken de levendige markt boordevol verse producten en lokale specialiteiten, of dineer in een van de schilderachtige restaurants waar u kunt proeven van de authentieke Elzasser keuken.


Onthulling van de natuurlijke schoonheid van Riquewihr


Naast zijn architectonische pracht wordt Riquewihr omringd door natuurlijke schoonheid die uitnodigt tot ontdekking. Maak een wandeling door de wijngaarden, geniet van het panoramische uitzicht vanaf de uitkijkpunten verspreid over het dorp, of geniet gewoon van de rust van deze idyllische omgeving.


De magie van Riquewihr in elk seizoen


Of het nu bedekt is met sneeuw tijdens de wintermaanden, versierd met bloesems in de lente, badend in gouden tinten in de herfst, of levendig met levendige festiviteiten in de zomer, Riquewihr betovert bezoekers het hele jaar door en biedt een andere maar even betoverende ervaring met elk seizoen.


Kortom, Riquewihr is een bewijs van de blijvende allure van een vervlogen tijdperk, waar geschiedenis, schoonheid en charme samenkomen om een werkelijk betoverende bestemming te creëren die het ontdekken waard is. Plan uw bezoek aan Riquewihr en dompel uzelf onder in de magie van dit tijdloze dorp dat iedereen boeit die door de geplaveide straten dwaalt.