Wat te bezoeken in Sélestat in de Elzas


Booking.com

Sélestat, gelegen in de prachtige regio Elzas in Frankrijk, is een pittoresk stadje dat een schat aan historische en culturele bezienswaardigheden biedt. Van verbluffende architectonische wonderen tot fascinerende musea, er is voor iedereen iets te genieten in Sélestat. In dit artikel verkennen we de topattracties en monumenten die Sélestat tot een bestemming in de Elzas maken die je zeker moet bezoeken.1. Unterlindenmuseum


Het Unterlinden Museum is een schatkamer van kunst en geschiedenis. Dit museum is gehuisvest in een voormalig 13e-eeuws Dominicaans klooster en beschikt over een indrukwekkende verzameling kunstwerken die eeuwen overspannen. Van middeleeuwse sculpturen tot moderne schilderijen: je kunt jezelf onderdompelen in de wereld van de kunst terwijl je door de tentoonstellingszalen van het museum dwaalt.


2. Humanistische Bibliotheek


Voor boekenliefhebbers en liefhebbers van geschiedenis is de Humanistische Bibliotheek een absolute must-visit. Deze gerenommeerde bibliotheek bezit een uitgebreide collectie zeldzame manuscripten en boeken, waaronder de originele Latijnse editie van de Gutenbergbijbel. Ga een stap terug in de tijd terwijl je de schappen verkent en literaire schatten uit vervlogen eeuwen ontdekt.3. Sint-Joriskerk


St. George's Church is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur en staat bekend om zijn ingewikkelde glas-in-loodramen. Stap deze majestueuze kerk binnen en voel het gevoel van ontzag terwijl het zonlicht door de levendige glazen panelen filtert. Of je nu religieus bent of niet, de schoonheid van de Sint-Joriskerk zal zeker een blijvende indruk achterlaten.


4. Humanistisch Huis


Het Humanistisch Huis is een historisch gebouw dat ooit dienst deed als residentie van Beatus Rhenanus, een vooraanstaand humanistisch geleerde. Tegenwoordig herbergt het een museum gewijd aan het humanisme en de Renaissance. Verken de tentoonstellingen en leer meer over de culturele en intellectuele bewegingen die Sélestat en de omliggende regio hebben gevormd.


5. De wallen


Maak een wandeling langs de stadswallen en bewonder de goed bewaarde vestingwerken die ooit Sélestat beschermden. De stadswallen bieden een panoramisch uitzicht over de stad en haar omgeving en vormen een perfecte plek voor een ontspannen wandeling of een rustig moment van bezinning.


6. De wijnroute van de Elzas


Geen bezoek aan de Elzas is compleet zonder een mooie rit langs de beroemde Elzaswijnroute. Sélestat ligt in het hart van deze beroemde wijnproducerende regio, en u kunt de pittoreske wijngaarden en charmante dorpjes verkennen die verspreid liggen over het landschap. Proef de lokale wijnen en geniet van de gastronomische hoogstandjes van de regio terwijl u geniet van de schoonheid van het platteland van de Elzas.Samenvattend is Sélestat in de Elzas in Frankrijk een boeiende bestemming die een rijke mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid biedt. Van de indrukwekkende musea tot de charmante architectuur, er is altijd wel iets te ontdekken in deze betoverende stad. Plan dus uw bezoek aan Sélestat en dompel uzelf onder in de allure van dit verborgen juweeltje in het hart van de Elzas.


Boek nu een last minute vakantie via onderstaande kaart voor een onvergetelijke vakantie.

Booking.com

 

 

 

 

 

Bij het boeken van een last-minute verblijf bij Belgen kunnen gasten oprechte gastvrijheid en een gezellige sfeer verwachten. Belgen staan bekend om hun liefde voor lekker eten en goede gesprekken, dus bereid je voor op heerlijke maaltijden en boeiende discussies.

Tijdens een last-minute verblijf bij Nederlanders kunnen gasten een overzichtelijke en gestructureerde omgeving verwachten. Nederlanders waarderen stiptheid en efficiëntie, dus wees voorbereid op een zorgvuldig gepland reisschema tijdens uw verblijf. Een vakantie verblijf bij Belgen of Nederlanders is meestal in een Bed en Breakfast, b&b of Vakantiehuis. Deze vakantiehuizen en B&B 's zijn meetal voorzien van een zwembad. Bij het reserveren van een vakantie in een B&B is ook het ontbijt inbegrepen. Kortom, keuze genoeg tussen een vakantiehuis , villa , bed en breakfast , b&b , familie hotel.Logeren bij belgen - logeren bij nederlanders - Last Minute Vakanties

SitemapLast Minute VakantieLast Minute HotelsLast Minutes