Wandelpaden op het eiland Madeira


Madeira, een prachtige Portugese archipel gelegen in de Atlantische Oceaan, is een paradijs voor wandelliefhebbers. Met zijn ruige bergen, adembenemende landschappen en diverse flora en fauna biedt Madeira een overvloed aan wandelpaden die geschikt zijn voor wandelaars van alle niveaus. Of je nu een beginner bent die op zoek is naar een ontspannen wandeling of een ervaren wandelaar die op zoek is naar een uitdagend avontuur, Madeira heeft voor ieder wat wils. In dit artikel zullen we enkele van de beste wandelroutes op Madeira verkennen die je reislust zeker zullen bevredigen.

Met een hoogte van 1.862 meter is Pico Ruivo de hoogste top van Madeira en een must voor enthousiaste wandelaars. Het pad dat naar de top leidt, biedt een prachtig panoramisch uitzicht op het eiland en het omliggende landschap. Terwijl je omhoog klimt, passeer je weelderige bossen, doorkruis je smalle paden en bereik je uiteindelijk de top, waar je wordt beloond met een adembenemend uitzicht dat zich uitstrekt zover het oog reikt. De wandeling kan een uitdaging zijn, maar het gevoel van voldoening en de ontzagwekkende vergezichten maken het allemaal de moeite waard.

Kaart met hotels, B&B's en vakantiehuizen in Madeira

Booking.com

Levada do Caldeirão Verde

Als u op zoek bent naar een meer ontspannen wandeling die de natuurlijke schoonheid van Madeira laat zien, dan is de Levada do Caldeirão Verde-route perfect voor u. Deze 13 kilometer lange levada (irrigatiekanaal) route voert je door betoverende Laurisilva-bossen, langs kliffen en leidt uiteindelijk naar de magnifieke Caldeirão Verde-waterval. Terwijl je langs de levada slingert, word je omringd door weelderig groen en luister je naar de rustgevende geluiden van de natuur. Het pad is relatief eenvoudig, waardoor het geschikt is voor wandelaars van alle leeftijden en fitnessniveaus.

De Vereda do Areeiro-route is niet voor angsthazen. Het is een uitdagende maar lonende wandeling die je meeneemt naar de derde hoogste top van Madeira, Pico do Areeiro. Terwijl je je een weg baant door dit pad, kom je steile kliffen, smalle paden en adembenemende uitzichten op de dramatische landschappen van het eiland tegen. Het gevoel van avontuur en het gevoel op de top van de wereld te staan, maken deze wandeling tot een onvergetelijke ervaring voor doorgewinterde wandelaars. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn, met de juiste wandeluitrusting en voldoende water om gehydrateerd te blijven.

Deze schilderachtige route is ideaal voor degenen die zich willen onderdompelen in de natuurlijke wonderen van Madeira. Vanaf Ribeiro Frio voert het pad je door dichte bossen, pittoreske dorpjes en terrasvormige landerijen. Je passeert het iconische uitkijkpunt Balcões, dat een prachtig uitzicht biedt op de omliggende valleien en toppen. De wandeling eindigt bij Portela, waar u kunt genieten van een welverdiende rust terwijl u geniet van de prachtige vergezichten over de kust. Deze route heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad en biedt een geweldige kans om de landelijke schoonheid van Madeira te verkennen.

Conclusie

Madeira is een waar wandelparadijs en biedt een scala aan routes die de diverse landschappen en natuurlijke wonderen van het eiland laten zien. Of u nu op zoek bent naar een uitdagend avontuur of een ontspannen wandeling, Madeira heeft het perfecte wandelpad voor u. Van de majestueuze toppen van Pico Ruivo tot de serene levada-paden, elke wandeling biedt een unieke ervaring die je met ontzag zal achterlaten. Dus trek je wandelschoenen aan, pak je essentiële spullen in en begin aan een onvergetelijke reis door de betoverende wandelpaden van Madeira.

Kaart met hotels, B&B's en vakantiehuizen in Madeira

Booking.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij het boeken van een last-minute verblijf bij Belgen kunnen gasten oprechte gastvrijheid en een gezellige sfeer verwachten. Belgen staan bekend om hun liefde voor lekker eten en goede gesprekken, dus bereid je voor op heerlijke maaltijden en boeiende discussies.

Tijdens een last-minute verblijf bij Nederlanders kunnen gasten een overzichtelijke en gestructureerde omgeving verwachten. Nederlanders waarderen stiptheid en efficiëntie, dus wees voorbereid op een zorgvuldig gepland reisschema tijdens uw verblijf. Een vakantie verblijf bij Belgen of Nederlanders is meestal in een Bed en Breakfast, b&b of Vakantiehuis. Deze vakantiehuizen en B&B 's zijn meetal voorzien van een zwembad. Bij het reserveren van een vakantie in een B&B is ook het ontbijt inbegrepen. Kortom, keuze genoeg tussen een vakantiehuis , villa , bed en breakfast , b&b , familie hotel.Logeren bij belgen - logeren bij nederlanders - Last Minute Vakanties

SitemapLast Minute VakantieLast Minute HotelsLast Minutes