Must in Yukon: Maak een Safari-Roadtrip Over de South Canol Road!

 

 

Ben je klaar voor een avontuur door een van de meest adembenemende landschappen van Canada? Maak je borst maar nat voor een onvergetelijke safari-roadtrip over de South Canol Road in Yukon! Deze bijna verlaten weg brengt je diep in de wildernis, waar je kunt genieten van ongerepte natuur, wilde dieren, en spectaculaire uitzichten. Of je nu een doorgewinterde reiziger bent of een nieuwsgierige nieuwkomer, deze route biedt een unieke kans om het ruige, prachtige hart van Yukon te verkennen. Saxin’!

 

Wat maakt de South Canol Road bijzonder?

De South Canol Road is een verborgen juweeltje in Yukon en biedt reizigers een unieke safari-roadtrip ervaring. Maar wat maakt deze weg zo bijzonder? Laten we een duik nemen in de geschiedenis en het landschap van deze fascinerende route.

 

Geschiedenis en achtergrond

De South Canol Road heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Tweede Wereldoorlog. Deze weg werd oorspronkelijk aangelegd als een transportroute voor de Canol Pipeline, die olie van Norman Wells in de Northwest Territories naar Whitehorse in Yukon vervoerde. Hoewel de pijpleiding al lang niet meer in gebruik is, blijft de weg een belangrijk stuk erfgoed.

 

 • Oorspronkelijke aanleg: De weg werd in recordtijd aangelegd door duizenden arbeiders, vaak onder extreme weersomstandigheden.
 • Betekenis: De route speelde een cruciale rol tijdens de oorlog en is nu een stille getuige van die roerige tijden.
 • Restanten: Langs de weg zijn nog steeds restanten te vinden van oude constructies en pijpleidingen, wat een fascinerend inkijkje geeft in de geschiedenis.

Landschap en natuur

Wat de South Canol Road echt bijzonder maakt, is het adembenemende landschap en de rijke natuur. Deze weg voert je door enkele van de meest ongerepte gebieden van Yukon, waar je volledig één kunt worden met de natuur.

 

 • Adembenemende uitzichten: Van uitgestrekte bossen en glooiende heuvels tot kristalheldere meren en rivieren, de variëteit aan landschappen is simpelweg indrukwekkend.
 • Wilde dieren: De kans is groot dat je onderweg elanden, beren, en zelfs kariboes tegenkomt. Vergeet je camera niet!
 • Ongerepte natuur: Deze weg biedt een zeldzame kans om te ontsnappen aan de drukte en de pure, ongerepte natuur te ervaren. Zonder verkeer en steden om je heen is dit het ultieme avontuur voor natuurliefhebbers.

De combinatie van rijke geschiedenis en verbluffend mooie natuur maakt de South Canol Road een must voor elke avonturier die Yukon bezoekt. Trek eropuit en ontdek zelf wat deze bijzondere route te bieden heeft!

 

Beste reistijd voor de South Canol Road

Als je een safari-roadtrip over de South Canol Road in Yukon plant, is het essentieel om de beste tijd van het jaar te kennen voor een bezoek. Dit helpt je om niet alleen optimaal van het landschap en de fauna te genieten, maar ook om veilig te reizen. Laten we eens kijken naar de seizoensgebonden aanbevelingen en de weersomstandigheden.

 

Seizoensgebonden aanbevelingen

De beste tijd om de South Canol Road te verkennen is van eind juni tot begin september. Tijdens deze periode zijn de omstandigheden meestal het meest gunstig en is de weg meestal sneeuwvrij. Hier zijn enkele redenen waarom deze maanden ideaal zijn:

 

 • Warme temperaturen: De temperaturen zijn meestal mild en aangenaam, perfect voor kamperen en lange ritten.
 • Lange dagen: De zomermaanden in Yukon staan bekend om hun lange dagen, met bijna 24 uur daglicht in juni, waardoor je volop de tijd hebt om te verkennen.
 • Wilde bloemen: De natuur komt tot leven met kleurrijke wilde bloemen die de graslanden en heuvels sieren.
 • Wilde dieren: Dit is de beste tijd om wilde dieren te spotten, zoals beren, elanden en kariboes die actiever zijn.

Het is echter belangrijk om te weten dat de weg ontoegankelijk kan zijn in de lente en herfst vanwege de modderige omstandigheden door smeltende sneeuw en regen. Tijdens de wintermaanden is de weg vaak onbegaanbaar door zware sneeuwval.

 

Weersomstandigheden

Het weer kan onvoorspelbaar zijn in Yukon, dus het is belangrijk om goed voorbereid te zijn op veranderende omstandigheden. Hier zijn enkele weersomstandigheden waarmee je rekening moet houden:

 

 • Temperatuurschommelingen: Zelfs in de zomer kunnen de temperaturen sterk variëren. Overdag kan het aangenaam warm zijn, maar 's avonds en 's nachts kan het flink afkoelen. Zorg ervoor dat je geschikte kleding bij je hebt.
 • Regen en modder: Zomerregens kunnen de weg modderig en glad maken. Een 4x4-voertuig wordt aanbevolen voor extra grip en stabiliteit.
 • Draagbare douches: Door plotselinge regenbuien kunnen sommige delen van de weg tijdelijk overstroomd raken. Dit kan je geplande route vertragen.
 • Insecten: In de zomermaanden zijn de muggen vaak overvloedig. Muggenwerende middelen en kleding die je bedekt, zijn een must.

Door rekening te houden met deze seizoensgebonden aanbevelingen en weersomstandigheden, kun je je safari-roadtrip over de South Canol Road beter plannen en zo het meeste uit je avontuur halen.

 

Voorbereiding op je safari-roadtrip

Een safari-roadtrip over de South Canol Road in Yukon is een avontuur dat zorgvuldige voorbereiding vereist. Voordat je deze ruige en afgelegen route gaat verkennen, moet je ervoor zorgen dat je goed uitgerust en voorbereid bent. Hier zijn enkele belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden.

 

Benodigde uitrusting

Bij een safari-roadtrip over de South Canol Road is het essentieel om de juiste uitrusting mee te nemen. De wildernis van Yukon kan uitdagend zijn, en een goede voorbereiding kan het verschil maken.

 

 • Kampeerspullen: Zorg voor een stevige tent, warme slaapzakken en een isolerend slaapmatje. Nachten kunnen koud zijn, zelfs in de zomer.
 • Eten en drinken: Neem voldoende voedsel en water mee voor de duur van je reis. Denk aan ingeblikt voedsel, gedroogd fruit en noten.
 • Kookgerei: Een draagbaar kooktoestel, potten, pannen en bestek zijn noodzakelijk voor het bereiden van maaltijden.
 • Navigatie: Een goede kaart van de South Canol Road en een kompas zijn onmisbaar. GPS-apparaten kunnen soms geen signaal hebben in afgelegen gebieden.
 • Kleding: Laagjes zijn cruciaal. Bereid je voor op zowel warme als koude temperaturen. Vergeet waterdichte jassen en stevige wandelschoenen niet.
 • EHBO-kit: Een uitgebreide EHBO-kit met verband, pijnstillers en andere essentiële items is een must.

Voertuigvereisten

Een standaard auto volstaat niet voor de South Canol Road. Het terrein kan ruw en onvoorspelbaar zijn, dus het juiste voertuig is van groot belang.

 

 • 4x4-voertuig: Een vierwielaangedreven voertuig is sterk aanbevolen. Dit type voertuig biedt meer grip en stabiliteit op onverharde wegen.
 • Reservebanden: Breng ten minste één, bij voorkeur twee, reservebanden mee. Het is makkelijk om een lekke band te krijgen op de rotsachtige wegen.
 • Extra brandstof: Er zijn geen benzinestations langs de South Canol Road. Neem extra brandstof mee om te voorkomen dat je strandt.
 • Gereedschap: Zorg voor een basisset gereedschap, waaronder een krik, moersleutel en een schop. Dit kan van pas komen bij onverwachte problemen.
 • Communicatie: Draagbare radio's of satelliettelefoons zijn handig om contact te leggen in noodgevallen, aangezien mobiele netwerkdekking beperkt kan zijn.

Veiligheidstips

Veiligheid staat voorop bij een safari-roadtrip. De afgelegen ligging van de South Canol Road betekent dat je goed voorbereid en waakzaam moet zijn.

 

 • Wees op de hoogte van het weer: Het weer in Yukon kan snel veranderen. Controleer de voorspellingen regelmatig en wees voorbereid op extreme omstandigheden.
 • Delen van je route: Informeer vrienden of familie over je reisplannen en je verwachte terugkomsttijd. Dit is cruciaal voor je veiligheid.
 • Dieren in het wild: Wees voorzichtig met wilde dieren. Bewaar voedsel goed afgesloten en kampeer op veilige afstand van dieren.
 • Noodhulp: Weet hoe je basisnoodhulp kunt verlenen. Een EHBO-cursus kan van onschatbare waarde zijn in noodsituaties.
 • Rust voldoende: Lange dagen achter het stuur kunnen vermoeiend zijn. Plan regelmatige pauzes in om uit te rusten en je concentratie te behouden.

Door deze stappen te volgen, kun je jezelf goed voorbereiden op een onvergetelijke en veilige safari-roadtrip over de South Canol Road.

 

Routebeschrijving en hoogtepunten

De South Canol Road biedt een avontuurlijke reis door het hart van Yukon, vol natuurlijke schoonheid en verborgen schatten. Hier lees je over waar je moet beginnen, welke stops de moeite waard zijn, en wat je onderweg kunt verwachten.

 

Startpunt en eindpunt

Je begint je reis in Ross River, een klein dorpje dat gelegen is aan de Robert Campbell Highway. Dit is een geweldige plek om je voor te bereiden op je avontuur. Zorg ervoor dat je tank vol is en je hebt wat laatste benodigdheden ingeslagen.

 

De South Canol Road eindigt bij Johnson’s Crossing, een kruising met de Alaska Highway. Hier kun je bijkomen van je avontuur, misschien een hapje eten en je realiseren wat voor epische reis je net hebt gemaakt. De volledige route is ongeveer 232 kilometer lang en biedt een mix van gravelwegen en uitdagende terreinen.

 

Belangrijke bezienswaardigheden onderweg

Onderweg kom je langs diverse adembenemende locaties die elk hun eigen verhaal en charme hebben.

 

Natuurparken:

 

 • Nisutlin Plateau Wildlands Park: Dit park biedt uitgestrekte landschappen en een overvloed aan wilde dieren. Perfect voor een korte wandeling of een picknick.
 • Quiet Lake Park: Een mooie stop voor kamperen en vissen. Het meer heeft kristalhelder water en is omringd door bergen.

Meren:

 

 • Quiet Lake: Dit is een must om even te stoppen en te genieten van de serene omgeving. Misschien zie je zelfs wat elanden aan de rand van het water.
 • Rose River: Een schilderachtige plek om te pauzeren. Het bruisende water en de omringende natuur zijn ideaal voor een korte pauze.

Bergen:

 

 • Mount Sheldon: De berg biedt grandioze uitzichten over de omgeving. Maak een korte klim om even volledig te ontsnappen aan de bewoonde wereld.
 • Macmillan Pass: Dit is een van de hoogste punten van de route. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht over de valleien en de bergen in de verte.

Interessante stops:

 

 • Old Village of Conrad: Dit historische dorpje biedt een kijkje in het verleden van de regio. Het is bijna alsof de tijd hier heeft stilgestaan.
 • Canol Road relics: Overblijfselen van de originele Canol Pipeline kunnen nog steeds gezien worden langs de weg. Dit geeft een fascinerend inzicht in de geschiedenis van de regio.

Deze route biedt volop mogelijkheden om te stoppen, te verkennen en te genieten van de natuurlijke en historische bezienswaardigheden van Yukon. Vergeet niet regelmatig te pauzeren en bewust van de omgeving te genieten; dit maakt je safari-roadtrip echt onvergetelijk.

 

Wildlife spotten langs de South Canol Road

De South Canol Road is niet alleen een prachtige route door het hart van Yukon, het is ook een paradijs voor natuurliefhebbers en wildlife-enthousiastelingen. De afgelegen ligging en de uitgestrekte wildernis maken dit een ideale plek om een verscheidenheid aan dieren in hun natuurlijke habitat te zien.

 

Veelvoorkomende diersoorten

Langs de South Canol Road kun je een indrukwekkende verscheidenheid aan dieren spotten. Deze regio is rijk aan fauna en biedt een unieke kans om enkele van de meest iconische Canadese diersoorten van dichtbij te zien.

 

 • Elanden: Elanden zijn een veelvoorkomende verschijning in Yukon. Deze majestueuze dieren zijn vaak te zien bij meren en rivieren, waar ze komen drinken en grazen.
 • Grizzlyberen: Hoewel grizzlyberen meestal op afgelegen plekken verblijven, is de kans groot dat je er een tegenkomt. Ze zijn indrukwekkend groot en zeker een hoogtepunt voor elke wildlife-spotter.
 • Kariboes: Kariboes trekken regelmatig door het gebied en kunnen vaak worden gespot in open vlaktes en langs de bosranden.
 • Wolven: Hoewel minder vaak gespot dan andere dieren, leven er wel degelijk wolven in dit gebied. Hun gehuil kan soms in de verte worden gehoord.
 • Lynxen en Vossen: Deze schuchtere dieren laten zich minder vaak zien, maar sporen van hun aanwezigheid, zoals voetafdrukken, zijn vaak te vinden.

Het zien van deze diverse dieren in hun natuurlijke omgeving is een onvergetelijke ervaring en een van de hoogtepunten van de South Canol Road.

 

Beste plekken om wildlife te zien

Als je op zoek bent naar de beste plekken om dieren te spotten langs de South Canol Road, zijn er een aantal locaties die je niet mag missen.

 

 • Quiet Lake: Dit meer is een uitstekende plek om elanden en ander wild te zien. Ze komen vaak naar het water om te drinken, vooral in de vroege ochtend en late namiddag.
 • Nisutlin Plateau Wildlands Park: Dit natuurpark is een hotspot voor diverse diersoorten. Maak een wandeling door het park en je zult zeker enkele indrukwekkende dieren tegenkomen.
 • Rose River: De oevers van deze rivier zijn een populaire plek voor grizzlyberen in de zomermaanden, vooral wanneer de zalmen aan het paaien zijn.
 • Open vlaktes en bosranden: Kariboes trekken vaak over de uitgestrekte vlaktes en door de open bosranden. Stop regelmatig om de omgeving goed in je op te nemen en je hebt een goede kans om ze te zien.
 • Minder bezochte gebieden: Soms kun je de meeste fascinerende dieren zien op de meest onverwachte plekken. Maak een omweg, volg een minder bekend pad en houd je ogen goed open.

Door deze plekken te verkennen, vergroot je je kansen om het rijke wildleven van Yukon te bewonderen. Vergeet niet om altijd respectvol te blijven en de dieren hun ruimte te geven.

 

Waar te overnachten

Bij een safari-roadtrip over de South Canol Road heb je verschillende keuzes als het gaat om overnachtingsplaatsen. Of je nu van kamperen houdt of liever in een lodge of hotel verblijft, er is iets voor elke reiziger.

 

Kampeerplekken

Kamperen is een geweldige manier om volledig op te gaan in de natuur van Yukon. Langs de South Canol Road zijn er diverse kampeerplekken die je de kans geven om dicht bij de natuur te zijn.

 

 • Quiet Lake Campground: Dit kampterrein ligt aan het prachtige Quiet Lake. Hier kun je je tent opzetten aan de oever van het meer en genieten van de rust en stilte. Het is ook een goede plek om wilde dieren te spotten.
 • Rose River Campground: Een kleinere, maar sfeervolle kampeerplek aan de Rose River. Het bruisende water van de rivier zorgt voor een rustgevend achtergrondgeluid terwijl je in je tent ligt.
 • Nisutlin Plateau Wildlands: Dit gebied biedt een meer primitieve kampeerervaring. Er zijn geen officiële voorzieningen, maar het spectaculaire landschap en de kans om wilde dieren te zien maken het de moeite waard.
 • Langs de weg: Voor de avontuurlijkere types zijn er talloze plekken langs de South Canol Road waar je je kamp kunt opzetten. Denk er wel aan om op een veilige afstand van de weg en waterbronnen te kamperen.

Kamperen langs de South Canol Road geeft je de kans om echt de wilde kant van Yukon te ervaren. Vergeet niet je afval op te ruimen en de natuur te respecteren.

 

Lodges en hotels

Als je liever iets meer comfort hebt, zijn er ook enkele lodges en hotels in de buurt van de South Canol Road.

 

 • Johnson's Crossing Lodge: Deze lodge ligt aan het eindpunt van de South Canol Road. Het is een perfecte plek om te ontspannen na je roadtrip. De kamers zijn comfortabel en er is een restaurant waar je kunt genieten van een goede maaltijd.
 • Ross River Motel: Start je reis met een verblijf in dit eenvoudige, maar gezellige motel in Ross River. Het biedt alle basisvoorzieningen die je nodig hebt voordat je het avontuur aangaat.
 • Little Atlin Lodge: Hoewel het een stukje van de South Canol Road af ligt, is deze lodge een uitstekende optie als je wat meer luxe wilt. Het biedt knusse hutten aan de rand van een meer, ideaal voor een ontspannende pauze.
 • Teslin Lake Campground & RV Park: Voor degenen die met een camper reizen, biedt dit park een uitstekende plek om de nacht door te brengen. Het ligt iets verder van de South Canol Road, maar is goed bereikbaar en biedt mooie uitzichten over Teslin Lake.

Door te kiezen voor een lodge of hotel kun je genieten van extra comfort en voorzieningen na een dag vol avontuur. Zowel kamperen als verblijven in een lodge hebben hun eigen charme, dus kies wat het beste bij jouw reisstijl past.

 

Lokale cultuur en gemeenschappen

De South Canol Road is niet alleen een reis door spectaculaire natuur, maar biedt ook een diepe duik in de rijke lokale cultuur en gemeenschappen van Yukon. Terwijl je door dit afgelegen gebied reist, krijg je de kans om kennis te maken met de unieke tradities en evenementen van de bewoners. Laten we eens kijken naar de indrukwekkende cultuur en gemeenschappen langs deze route.

 

First Nations gemeenschappen

De First Nations gemeenschappen in Yukon zijn van onschatbare waarde voor de regionale cultuur. Ze bieden een fascinerend inzicht in de rijke geschiedenis en tradities van de oorspronkelijke bewoners van dit prachtige land.

 

 • Ross River Dena Council: Gelegen aan het begin van de South Canol Road, speelt deze gemeenschap een essentiële rol in het behoud van de Dena'ina cultuur. De bewoners zijn vaak bereid om hun kennis en verhalen te delen met bezoekers.
 • Traditionele ambachten: Veel gemeenschappen staan bekend om hun traditionele ambachten, zoals houtsnijwerk, sieraden maken en weven. Deze kunstvormen worden vaak tentoongesteld in lokale markten en evenementen.
 • Elders en verhalenvertellers: De elders of oudere leden van de gemeenschappen zijn vaak betrokken bij het delen van mondelinge geschiedenis en verhalen. Dit is een unieke kans om meer te leren over de mythologie en de levensstijl van de oorspronkelijke bewoners.

Door de First Nations gemeenschappen te bezoeken, krijg je een beter begrip van de diepgewortelde connectie tussen de mensen en het land. Het is een leerzame ervaring die je roadtrip langs de South Canol Road alleen maar verrijkt.

 

Lokale evenementen en festivals

Langs de South Canol Road worden verschillende evenementen en festivals georganiseerd die een kijkje bieden in het bruisende lokale leven. Deze samenkomsten brengen mensen samen en vieren de unieke cultuur en tradities van Yukon.

 

 • Ross River Music Festival: Dit jaarlijkse evenement trekt zowel lokale als bezoekende artiesten aan. Het festival biedt een mix van traditionele en moderne muziek, en is een geweldige plek om te genieten van lokale talenten en gemeenschapszin.
 • Nisutlin Bay Whitefish Derby: Deze populaire viswedstrijd, gehouden in de buurt van Teslin, is een geweldige manier om de lokale cultuur te ervaren. Het evenement trekt vissers van alle leeftijden aan en biedt een leuke en competitieve sfeer.
 • Yukon River Quest: Hoewel niet direct langs de South Canol Road, is dit evenement toch de moeite waard om te noemen. Het is een van de langste kano- en kajakwedstrijden ter wereld en biedt een spectaculaire kijk op de natuurlijke schoonheid en uitdagingen van de regio.

Het bijwonen van deze evenementen en festivals geeft je de kans om lokale tradities, muziek, en de gemeenschap van dichtbij te ervaren. Het verrijkt je reis en biedt onvergetelijke herinneringen.

 

Het ontdekken van de lokale cultuur en gemeenschappen langs de South Canol Road zorgt voor een diepere verbinding met deze unieke regio. Het maakt je safari-roadtrip niet alleen avontuurlijk, maar ook cultureel verrijkend.

 

Fotografie tips voor de South Canol Road

De South Canol Road biedt tal van mogelijkheden voor indrukwekkende foto's. Of je nu een ervaren fotograaf bent of net begint, deze tips zullen je helpen om het beste uit je foto's te halen.

 

Beste fotoplekken

De route langs de South Canol Road is rijk aan fotogenieke locaties. Hier zijn enkele van de beste plekken om je camera tevoorschijn te halen:

 

 • Quiet Lake: Dit meer biedt een prachtige spiegel voor de omliggende bergen, vooral bij zonsopgang en zonsondergang. De kalme wateren en de mistige ochtenden zorgen voor magische beelden.
 • Nisutlin Plateau: Het uitzicht vanaf dit plateau is adembenemend. Hier kun je de uitgestrektheid van Yukon's wildernis vastleggen met panoramische opnames.
 • Rose River: Het bruisende water van de Rose River is ideaal voor het oefenen van lange sluitertijdopnamen, waardoor de beweging van het water wordt verzacht.
 • Mount Sheldon: Vanaf de top van deze berg heb je een 360-graden uitzicht over de omgeving. Een perfecte plek voor landschapsfotografie.
 • Wildlife hotspots: Overal langs de route kom je dieren tegen zoals elanden, beren en kariboes. Zorg dat je camera altijd binnen handbereik is om onverwachte ontmoetingen vast te leggen.

Tips voor natuur- en wildlife fotografie

Voor foto's van de natuur en het wild langs de South Canol Road, volgen hier enkele handige tips:

 

 • Gebruik een telelens: Bij het fotograferen van wilde dieren is een telelens onmisbaar. Het stelt je in staat om op veilige afstand te blijven zonder de dieren te storen.
 • Wees geduldig: Wildlife fotografie vereist geduld. Neem de tijd om te observeren en wacht op de perfecte moment om af te drukken.
 • Respecteer de natuur: Zorg ervoor dat je de natuurlijke omgeving en de dieren respecteert. Gebruik bijvoorbeeld geen flits en houd afstand om de dieren niet te verstoren.
 • Kies het juiste licht: De beste tijden voor fotografie zijn vroege ochtend en late namiddag. Het licht is dan zachter en warmer, wat mooie schaduwen en kleuren oplevert.
 • Stabiliseer je camera: Gebruik een statief of een stabiele ondergrond om scherpe foto's te maken, vooral bij weinig licht of lange sluitertijden.
 • Vertel een verhaal: Probeer met je foto's een verhaal te vertellen. Combineer landschappen met close-ups van dieren en details van planten om een compleet beeld van de omgeving te geven.

Met deze tips ben je klaar om prachtige foto's te maken tijdens je reis over de South Canol Road. Vergeet niet te genieten van het moment en de schoonheid van Yukon's wildernis vast te leggen.

 

Duurzaamheid en milieubewust reizen

Als je van plan bent een safari-roadtrip te maken over de South Canol Road in Yukon, dan is het belangrijk om dit op een duurzame en milieubewuste manier te doen. Je avontuur moet niet alleen onvergetelijk zijn, maar ook respectvol naar de natuur en het milieu. Hier zijn enkele tips om je footprint te minimaliseren terwijl je geniet van deze adembenemende route.

 

Respect voor natuur en wildlife

Wanneer je door de ongerepte wildernis van Yukon reist, is het essentieel om de natuur en het wildlife met respect te behandelen. Dit betekent niet alleen het volgen van de regels, maar ook het nemen van extra stappen om de omgeving ongerept te houden.

 

 • Blijf op de paden: Hoewel het verleidelijk kan zijn om buiten de gebaande paden te gaan, is het beter om op de bestaande wegen en wandelpaden te blijven. Dit helpt om de vegetatie te beschermen en de impact op het landschap te minimaliseren.
 • Houd afstand: Wilde dieren kunnen onvoorspelbaar zijn. Respecteer hun ruimte en houd altijd een veilige afstand. Dit voorkomt stress bij de dieren en zorgt voor jouw veiligheid.
 • Geen afval achterlaten: Wat je meeneemt, neem je ook weer mee terug. Laat geen afval achter en zorg ervoor dat al je etensresten en verpakkingen goed zijn opgeborgen.
 • Minimale verstoring: Gebruik geen drones of luide muziek die de rust van de natuur kunnen verstoren. Geniet van de stilte en de geluiden van de natuur.

Door deze eenvoudige regels te volgen, zorg je ervoor dat anderen na jou ook kunnen genieten van de ongereptheid van de South Canol Road.

 

Hoe je een minimale ecologische voetafdruk kunt achterlaten

Een safari-roadtrip hoeft niet synoniem te staan met een grote ecologische impact. Met een paar bewuste keuzes kun je je ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen.

 

 • Gebruik milieuvriendelijke producten: Kies voor biologisch afbreekbare zepen, shampoos en schoonmaakmiddelen. Dit helpt om de lokale waterbronnen schoon te houden.
 • Hergebruik en reduceer: Neem herbruikbare waterflessen, bestek en boodschappentassen mee. Dit vermindert de hoeveelheid afval die je produceert tijdens je reis.
 • Energieverbruik: Maak gebruik van zonne-energie voor het opladen van je apparaten en vermijd het gebruik van wegwerpbare batterijen. Zonne-opladers zijn een geweldige manier om je footprint te verkleinen.
 • Brandstofbesparing: Rijd zuinig en plan je reis goed zodat je niet onnodig kilometers maakt. Overweeg ook carpoolen met andere reizigers om de impact verder te verminderen.
 • Lokale producten: Koop lokaal geproduceerd voedsel en ambachten. Dit ondersteunt niet alleen de lokale economie, maar vermindert ook de uitstoot die gepaard gaat met lange afstand vervoer.

Elk beetje helpt. Door bewust te kiezen tijdens je reis, kun je genieten van de prachtige natuur van Yukon zonder onnodige schade aan te richten.

 

Waar te overnachten

Bij een safari-roadtrip over de South Canol Road heb je verschillende keuzes als het gaat om overnachtingsplaatsen. Of je nu van kamperen houdt of liever in een lodge of hotel verblijft, er is iets voor elke reiziger.

 

Kampeerplekken

Kamperen is een geweldige manier om volledig op te gaan in de natuur van Yukon. Langs de South Canol Road zijn er diverse kampeerplekken die je de kans geven om dicht bij de natuur te zijn.

 

 • Quiet Lake Campground: Dit kampterrein ligt aan het prachtige Quiet Lake. Hier kun je je tent opzetten aan de oever van het meer en genieten van de rust en stilte. Het is ook een goede plek om wilde dieren te spotten.
 • Rose River Campground: Een kleinere, maar sfeervolle kampeerplek aan de Rose River. Het bruisende water van de rivier zorgt voor een rustgevend achtergrondgeluid terwijl je in je tent ligt.
 • Nisutlin Plateau Wildlands: Dit gebied biedt een meer primitieve kampeerervaring. Er zijn geen officiële voorzieningen, maar het spectaculaire landschap en de kans om wilde dieren te zien maken het de moeite waard.
 • Langs de weg: Voor de avontuurlijkere types zijn er talloze plekken langs de South Canol Road waar je je kamp kunt opzetten. Denk er wel aan om op een veilige afstand van de weg en waterbronnen te kamperen.

Kamperen langs de South Canol Road geeft je de kans om echt de wilde kant van Yukon te ervaren. Vergeet niet je afval op te ruimen en de natuur te respecteren.

 

Lodges en hotels

Als je liever iets meer comfort hebt, zijn er ook enkele lodges en hotels in de buurt van de South Canol Road.

 

 • Johnson's Crossing Lodge: Deze lodge ligt aan het eindpunt van de South Canol Road. Het is een perfecte plek om te ontspannen na je roadtrip. De kamers zijn comfortabel en er is een restaurant waar je kunt genieten van een goede maaltijd.
 • Ross River Motel: Start je reis met een verblijf in dit eenvoudige, maar gezellige motel in Ross River. Het biedt alle basisvoorzieningen die je nodig hebt voordat je het avontuur aangaat.
 • Little Atlin Lodge: Hoewel het een stukje van de South Canol Road af ligt, is deze lodge een uitstekende optie als je wat meer luxe wilt. Het biedt knusse hutten aan de rand van een meer, ideaal voor een ontspannende pauze.
 • Teslin Lake Campground & RV Park: Voor degenen die met een camper reizen, biedt dit park een uitstekende plek om de nacht door te brengen. Het ligt iets verder van de South Canol Road, maar is goed bereikbaar en biedt mooie uitzichten over Teslin Lake.

Door te kiezen voor een lodge of hotel kun je genieten van extra comfort en voorzieningen na een dag vol avontuur. Zowel kamperen als verblijven in een lodge hebben hun eigen charme, dus kies wat het beste bij jouw reisstijl past.

 

Conclusie

De South Canol Road biedt een unieke kans om de ruige schoonheid van Yukon te ervaren. Met adembenemende landschappen, fascinerende geschiedenis en een overvloed aan wilde dieren, is deze safari-roadtrip een avontuur dat je niet wilt missen.

 

Bereid je goed voor, neem de juiste uitrusting mee, en wees klaar om de ongerepte natuur van Yukon te verkennen. Of je nu kampeert onder de sterren of geniet van een gezellige lodge, de South Canol Road zal je een ervaring bieden die je voor altijd zult koesteren.

 

Pak je spullen en plan je eigen safari-roadtrip over de South Canol Road. Ontdek de magie van Yukon en maak herinneringen die een leven lang meegaan.

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij het boeken van een last-minute verblijf bij Belgen kunnen gasten oprechte gastvrijheid en een gezellige sfeer verwachten. Belgen staan bekend om hun liefde voor lekker eten en goede gesprekken, dus bereid je voor op heerlijke maaltijden en boeiende discussies. Tijdens een last-minute verblijf bij Nederlanders kunnen gasten een overzichtelijke en gestructureerde omgeving verwachten. Nederlanders waarderen stiptheid en efficiëntie, dus wees voorbereid op een zorgvuldig gepland reisschema tijdens uw verblijf. Een vakantie verblijf bij Belgen of Nederlanders is meestal in een Bed en Breakfast, b&b of Vakantiehuis. Deze vakantiehuizen en B&B 's zijn meetal voorzien van een zwembad. Bij het reserveren van een vakantie in een B&B is ook het ontbijt inbegrepen. Kortom, keuze genoeg tussen een vakantiehuis , villa , bed en breakfast , b&b , familie hotel. Logeren bij belgen - logeren bij nederlanders - Last Minute Vakanties