Pašo dos Duques de Braganša


Booking.com


Noord-Portugal is een schatkamer aan historische en culturele bezienswaardigheden, en een van die pareltjes is het Pašo dos Duques de Braganša. Dit prachtige paleis, genesteld in het hart van Guimarães, is een bewijs van de grootsheid en weelde van de Braganza-dynastie. In dit artikel duiken we in de rijke geschiedenis van het Paço dos Duques de Bragança, verkennen we de voortreffelijke architectuur en onthullen we de wonderen die bezoekers te wachten staan binnen de majestueuze muren.


Een kijkje in de geschiedenis


Het Pašo dos Duques de Braganša dateert uit de 15e eeuw en is doordrenkt van geschiedenis. Dit paleis werd gebouwd in opdracht van Afonso, graaf van Barcelos en toekomstige hertog van Braganza en diende als residentie van de invloedrijke familie Braganza. De Braganza-dynastie speelde een cruciale rol in de Portugese geschiedenis en besteeg uiteindelijk de troon als het Huis van Braganza.Architectonische wonderen


Het Paço dos Duques de Bragança heeft een architecturale stijl die de gotische en manuelijnse esthetiek naadloos combineert. Als u het paleis nadert, wordt u begroet door de indrukwekkende façade, versierd met ingewikkeld metselwerk en torenhoge schoorstenen. De charmante binnenplaats, met zijn elegante bogen en decoratieve tegels, neemt bezoekers mee naar vervlogen tijden.


Het paleis verkennen


Stap binnen in het Pašo dos Duques de Braganša en laat je betoveren door het zorgvuldig bewaard gebleven interieur. Elke kamer vertelt een verhaal, met originele meubels en kunstwerken die een kijkje bieden in het dagelijkse leven van de familie Braganza. Dwaal door de weelderige zalen, bewonder de sierlijke plafonds en bewonder de indrukwekkende wandtapijten die de muren sieren.


De toren van het paleis


Een van de opvallende kenmerken van het Paço dos Duques de Bragança is de iconische toren, die een adembenemend panoramisch uitzicht biedt op Guimarães en het omliggende platteland. Beklim op uw gemak de wenteltrap en word beloond met een schilderachtig uitzicht dat zich uitstrekt zover het oog reikt. Het is de perfecte plek om te genieten van de schoonheid van Noord-Portugal en een aantal gedenkwaardige foto's te maken.

De tuinen

Een bezoek aan het Pašo dos Duques de Braganša is niet compleet zonder een wandeling door de betoverende tuinen. Dompel jezelf onder in de rust van de natuur terwijl je door zorgvuldig onderhouden paden wandelt, versierd met levendige bloemen en aromatische kruiden. Zoek een rustig plekje om te zitten en na te denken, of geniet gewoon van de rust om je heen.


Plan uw bezoek


De Paço dos Duques de Bragança is het hele jaar door open voor bezoekers, met rondleidingen voor een meer meeslepende ervaring. Rondleidingen bieden informatieve inzichten in de geschiedenis van het paleis en laten de opmerkelijke architectonische kenmerken zien. Het paleis is gunstig gelegen in het centrum van Guimarães, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor toeristen.Tenslotte


Het Pašo dos Duques de Braganša is een bestemming die zowel liefhebbers van geschiedenis als architectuurliefhebbers moeten bezoeken. Dompel jezelf onder in het rijke erfgoed van de Braganza-dynastie, bewonder de verbluffende architectuur en geniet van de serene schoonheid van de tuinen van het paleis. Een bezoek aan dit prachtige monument zal zeker een onuitwisbare indruk achterlaten en dierbare herinneringen creëren aan uw tijd in Noord-Portugal.


Boek nu nog vlug een last minute vakantie in een gite, hotel, bed en breakfast of vakantiehuis via onderstaande kaart.

Booking.com

 

 

 

Last Minute Vakantie Last Minute All Inclusive Travel Deals Spanjevandaag Last minute Vakantiehuis Gastenkamers Bed en Breakfast Gastenkamers in Portugal Last minute vakantie Vakantie Portugal Vakantie Frankrijk Algarve Portugal Sitemap