Champagne-Arden.
  •  

  • Ardennes
  • Aube
  • Haute Marne
  • Marne
 
Frankrijk
 

Frankrijk

Champagne-Ardenne - Aube

Golden Tulip Troyes

Het hotel ligt op 7 km van het historisch centrum van Troyes, op 800 m van het vliegveld (enkel kleine sportvliegtuigen) en bij een winkelcentrum, in een groen en rustig kader. U gaat uiteraard in de eerste plaats Troyes zelf bezoeken. Het centrum heeft de vorm van een champagnekurk. Het is een schilderachtige stad met talrijke terrasjes, bistro's en typische restaurantjes die de magische sfeer van een roemrijk verleden uitstraalt. Troyes is net iets minder bekend dan Epernay en Reims, maar het is een heerlijke stad waar het fantastisch shoppen, flaneren, eten en champagne drinken is.

U verblijft hier op 30 minuten rijden van de kelders van de vermaarde Côte des Bar, die behoort tot de grote wijngebieden van de Champagne. Zonovergoten hellingen, schitterende panorama's, pittoreske dorpjes en stadjes zorgen hier voor een hoog charmegehalte. Ook Nigloland ligt op een half uur rijden. Dit hotel in het hart van de Champagne biedt de ideale locatie om de streek rond Troyes en de vermaarde wijngaarden van de Côte des Bar te verkennen. U kan hier de champagne proeven en kopen bij de wijnboer langs de toeristische Champagneroute. De keuken is innovatief en de verhouding prijs/kwaliteit is prima.

Meer Foto's Bezoek website

 

La Briqueterie Relais et Châteaux

Deze riante 5 sterren hostellerie is prachtig gelegen midden de wijngaarden op de zuidhellingen van de Côte des Blancs (chardonnaydruif), langs de Route Touristique du Champagne, net voor het binnenrijden van het wijndorpje Vinay. Epernay met de Avenue de Champagne ligt op 7 km, Reims met haar imposante kathedraal, gezellige terrasjes en talrijke winkels op 36 km, Chalons-en-Champagne op 37 km.

Luxueus en romantisch hotel in een elegant kader, op een uitgestrekt domein van maar liefst 5 ha. La Briqueterie biedt een exquise gastronomische keuken (1 Michelinster), ontspanning in de spa, een rustige ligging midden de wijngaarden en een excellente service. Tevens een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de Champagnestreek.

Meer Foto's Bezoek website

Château de Courban

U bezoekt uiteraard de wijngaarden en champagnehuizen. Daarnaast valt er ook wat cultuur te snuiven: zo is er bijvoorbeeld het romantische dorpje Châtillon sur Seine (15 km) met in het museum de rijkelijke vondsten uit het zogenaamde Vorstengraf (850 v. Chr.), alsook Colombey-les-deux-Eglises (45 km), voormalige woonplaats van Charles de Gaulle, en de romaanse abdij van Fontenay (50 km).

U verblijft in een kasteel uit 1820 op een rustig domein waar u goed gesoigneerd wordt door de familie Vandendriessche, die Belgische roots heeft. Dit is het perfecte adres om de Chablisregio en de Champagnestreek te combineren. De keuken en de ontspanningsmogelijkheden dragen bij tot een alleraardigst, relaxed verblijf.

Meer Foto's Bezoek website